MAÇ SONUÇLARI
BASKETBOLVOLEYBOL
HABERLERgeri >>
19/01/2020
Kulübümüz A takım Voleybol oyuncusu Fransız Lape Hastanesinde Görevli Uzm. Psikolog Eylem ŞENKAL, Teşvikiye Spor Kulübü sporcularına Dikkat eksikliği, Hiperaktivite, dürtüsellik, odaklanma problemleri, stress, sınav kaygısı, içine kapanıklılık, iletişim problemleri gibi konularda   yardımcı  olacak testler  ve  tedavi yöntemleri hakkında yardımcı olacaktır.
İlgili konularda  destek almak isteyen aileler Voleybol şube sorumlumuz Volkan ŞİRİNOĞLU'ndan  randevu alabilirler.


Çocuklar, gençler ve tüm sporcular için 
“Moxo Dikkat Testi* 
 
Bu Dikkat Testi bilgisayar tabanlı, güvenilirlik ve duyarlılığı yüksek,  görsel ve işitsel çeldiriciler içeren, hızlı ve  pratik 18 dakika süren bir testtir.
 
Moxo Testi dikkat ve dikkat bileşenlerini ; zamanlama, dürtüsellik,  hiperaktivite performansını görsel ve işitsel çeldiricilerle yüksek duyarlılıkta ölçmektedir.
 
Her çocuk için Dikkat ve Dikkat bileşenlerinin objektif analizi çok değerlidir; kişisel özelliklerin,  risklerin ve avantajların değerlendirilerek kişiye özel düzenlemeler ve en uygun çalışma programlarının yapılmasına olanak sağlar.
 
Dikkat ve  Dikkat bileşenleri neden sporda önemlidir : 
 
Her çocuk farklı bir bireydir ve her çocuğun dikkat özellikleri , odaklanması,  dikkatini sürdürebilme becerisi,  dikkatlerini olumlu ve olumsuz etkileyen özellikleri farklıdır. Bu kişisel farklılıklar sonucunda da spor aktivitelerinde ve sosyal yaşamlarında sonuç performansları farklı olur.
 
Odaklanma,  dikkati sürdürebilme,  zamanlama becerisi, davranışlarını ve duygularını   kontrol edebilmek çocuğun - gencin şimdiki ve gelecekteki tüm yaşamı ve yaşam kalitesi için önemlidir. Çocuğun zihinsel ve beden sağlığının korunması, akademik ve sportif başarısının, mutluluğunun artması için bu riskleri ve avantajlarını objektif olarak anlamamız ve değerlendirmemiz önemli ve değerlidir.
 
Spor psikoloğu Zeynep Eylem Şenkal
Teşvikiye de Bu Hafta
17 KASIM 2023 CUMA
Voleybol Yıldız B Takım
Rakip: Kuzey ışıkları
Bahçelievler spor salonu 
Servis: 16:00 Resneli
 
17 KASIM 2023 CUMA
Voleybol Yıldız A Takım
Rakip: Merve Dalbeler
Bahçelievler spor salonu 
Servis: 17:15 Resneli
 
19 KASIM 2023 PAZAR
Voleybol MİDİ Takım
Rakip: Robert B 
Sarıyer Spor Salonu 
Servis: 15:00 Resneli

22 KASIM 2023 ÇARŞAMBA 
Voleybol GENÇ Takım
Rakip: Robert
Sarıyer Spor Salonu
Servis: 18:00 Resneli
 
Bizi Takip Edin
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Teşvikiye Spor Kulübü
design